Zdrowe burgery
Składniki
350 g zmielonej wołowiny
4 bułki pełnoziarniste
½ małej, czerwonej cebuli
4 liście sałaty
1 pomidor
1 kromka razowego chleba
3 łyżki mleka
½ łyżeczki ziół: oregano i tymianek
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Z chleba zetnij skórkę i porwij ją na kawałki. Skórki włóż do miski z mlekiem i ziołami i pozostaw, aż nasiąkną. Nasiąknięte mlekiem skórki rozgnieć widelcem. Drobno posiekaj cebulę.

Cebulę i rozgniecione skórki chleba dodaj do lekko posolonej, mielonej wołowiny. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Zwilż dłonie wodą i formuj burgery o grubości ok. 1 cm.

Przygotowane burgery układaj w wysmarowanej oliwą blaszce i piecz przez ok. 10 min w temperaturze 180°. Gotowe burgery podawaj w bułkach pełnoziarnistych z dodatkiem sałaty i pomidorów.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
45 min.
Zupy
2 miesiące temu
85 min.
Zupy
2 miesiące temu
40 min.
Napoje