Zasmażana kapusta ze śliwkami kalifornijskimi
Składniki
½ kg kapusty kwaszonej
2 cebule
50 ml oleju
150 g śliwek kalifornijskich
2 łyżki mąki
przyprawy: sól, pieprz, cukier
Opis

Kapustę włóż do garnka i gotuj przez ok. 50 min. Następnie dodaj śliwki pokrojone na pół. Duś pod przykryciem. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodaj mąkę i wymieszaj. Całość dodaj do gotującej się kapusty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
45 min.
Sałatki
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
75 min.
Napoje