Przepisy Zapiekanka ziemniaczano-paprykowa

Składniki

75 g fety

2 duże ziemniaki

1 papryka żółta

1 papryka czerwona

150 ml krojonych pomidorów z oliwą i czosnkiem

oliwa z oliwek

suszony tymianek

przyprawy: sól

Opis

Umyj ziemniaki i włóż do garnka z osoloną wodą. Zagotuj, a następnie gotuj przez ok. 10 min. Po tym czasie wyciągnij ziemniaki z wody i odstaw. W czasie, kiedy ziemniaki będą stygły, paprykę pokrój na kawałki, a fetę połam na cząstki.

Na spód naczynia żaroodpornego wylej pomidory i posyp połową fety. Pokrój przestudzone ziemniaki na plastry grubości ok. 4 mm i ułóż je wraz z kawałkami papryki na sosie pomidorowym. Na wierzchu posyp resztą fety. Całość skrop oliwą, lekko oprósz solą i tymiankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190° na 20–25 min.

Tak przygotowaną zapiekankę można podać jako samodzielne danie wegetariańskie lub jako dodatek warzywny do innych potraw, np. mięsnych.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4