Przepisy Zapiekanka z kabanosem i makaronem

Składniki

6 kabanosów

300 g sera żółtego 

10 pieczarek

100 g makaronu penne

1 łyżka margaryny

ketchup

Opis

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Odcedź i przelej zimną wodą, aby go wystudzić. Pieczarki umyj i oczyść, przekrój je na pół. Ser żółty zetrzyj na tarce i podziel na 3 części. Naczynie do pieczenia (o długości ok. 24 cm i szerokości 13 cm) wysmaruj margaryną. Na dnie naczynia poukładaj ciasno warstwę makaronu tak, aby nie było "luk" i posyp startym serem. Następnie ułóż warstwę z pieczarek i ponownie posyp serem. Kabanosy przytnij na długość naczynia i układaj ciasno jeden przy drugim na startym serze. Kabanosy przykryj warstwą makaronu i posyp ostatnią warstwą sera. Przykryj zapiekankę folią do pieczenia i zapiekaj przez ok. 30 min w temperaturze ok. 180°. Zapiekankę podawaj z ketchupem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4