Przepisy Zapiekane buraczki z pokruszonym serem

Składniki

500 g małych buraków

2 gałązki tymianku

150 g sera twarogowego 

30 ml oliwy

3 łyżki octu balsamicznego

2 łyżki miodu

przyprawy: sól morska, pieprz czarny

Opis

Buraczki umyj, nie obieraj i ułóż na blasze z piekarnika. Przypraw je solą, pieprzem oraz polej oliwą. Następnie nakryj szczelnie folią aluminiową i wstaw do pieczenia na ok. 2 godziny w temperaturze 160°. Po pieczeniu buraki powinny być miękkie. Następnie niech ostygną. Obierz je ze skórki, pokrój w ćwiartki i wymieszaj z miodem oraz tymiankiem. Danie przypraw solą, grubo mielonym pieprzem oraz octem balsamicznym. 

Zamarynowane buraczki przełóż do formy i posyp świeżym twarożkiem. Wstaw na moment do zapieczenia, by ser lekko się zrumienił. Od razu podawaj na talerzu. Możesz jeszcze dekoracyjne całość polać miodem i posypać ziołami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4