Przepisy Zapiekane bułki z grzybami i jajkiem

Składniki

12 bułek (kajzerki razowe)

700 g pieczarek

1/2 cebuli

12 jajek

12 pomidorków koktajlowych

2 łyżki oliwy z oliwek

świeży rozmaryn

przyprawy: sól morska lub himalajska, pieprz świeżo mielony

Opis

W każdej bułce zetnij górę. Wyciągnij miąższ ze środka. Cebulę drobno pokrój i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Pieczarki obierz lub jeśli są ładne i białe, to tylko je oczyść. Pieczarki pokrój i przełóż na patelnię. Przypraw szczyptą soli i duś do odparowania soku spod pieczarek. Dodaj 2 łyżki drobno pokrojonego rozmarynu. Dopraw solą i pieprzem.

Wypełnij bułki grzybami, zostawiając miejsce na jajka. Do każdej bułki wbij po jednym jajku. Przypraw solą i pieprzem oraz posyp rozmarynem. Na górze połóż po jednym przekrojonym na pół pomidorku. Zapiecz bułki w nagrzanym do 200°C piekarniku (z funkcją góra–dół) i piecz 12–15 minut do ścięcia się białka. Żółtko powinno pozostać płynne. Podawaj od razu po upieczeniu, np. z sałatą skropioną cytryną i oliwą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4