Przepisy Zapiekane bakłażany pod serem z białym winem

Składniki

1/2 bakłażana

50 g sera mozzarella do zapiekania

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

4 ząbki czosnku

100 ml wina białego wytrawnego

5 łyżek oliwy z oliwek

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Bakłażana pokrój w plastry, posól i pozostaw na ok. 30 min, aby puściły sok. Następnie opłucz je pod wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Plastry bakłażana przekrój na 4 części, oprósz bazylią i pieprzem. Czosnek przekrój na pół i wyciśnij przez wyciskarkę. Następnie posmaruj nim naczynie do zapiekania. W naczyniu poukładaj plastry bakłażana, zalej je 5 łyżkami oliwy z oliwek, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200º na 30 min. W połowie pieczenia zalej bakłażana 100 ml białego wina wytrawnego. Pod koniec pieczenia poukładaj na bakłażanach pokrojoną mozzarellę. Piecz do momentu aż ser się roztopi. Przed podaniem posyp pietruszką i polej oliwą do smaku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
40 min.
Desery
2 3 4