Przepisy Zapiekane awokado z jajkiem przepiórczym i łososiem
Składniki
2 dojrzałe awokado
4 jajka przepiórcze
100 g łososia wędzonego
2 łyżeczki soku z cytryny
2 łyżki natki pietruszki
przyprawy: sól, pieprz
Dodatki:
4 kromki chleba pełnoziarnistego
2 garści sałaty
2 garści pomidorów koktajlowych
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania
 alt=
1
Awokado przekrój na pół. Ostrożnie wyciągnij pestkę, skrop owoc cytryną.
 alt=
2
Łososia pokrój na plasterki. Łódeczki z awokado wypełnij rybą, zostaw trochę miejsca we wgłębieniu na jajko.
 alt=
3
Ostrożnie rozbij jajka i wlej je obok łososia. Awokado przełóż do naczynia żaroodpornego. Całość delikatnie posól (nie za dużo, bo łosoś jest słony) oraz oprósz świeżo mielonym lub młotkowanym pieprzem.
 alt=
4
Awokado zapiekaj w nagrzanym do 200°C piekarniku (góra-dół) przez 12–14 minut, do ścięcia się białka. Równocześnie opiecz w piekarniku chleb. Połówki awokado posyp natką pietruszki, podawaj z grzankami, oraz sałatą i pomidorkami oprószonymi solą i pieprzem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4