Przepisy Zapiekana kasza jaglana z owocami
Składniki
1 i 1/2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
150 ml mleka
1 bardzo duże jajko lub 2 małe jajka
1 łyżka masła
125 g borówek
50 g malin
1 łyżka brązowego cukru
Opis

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 195°C. Owoce umyj i wymieszaj z kaszą. Przełóż kaszę z owocami do wysmarowanego masłem naczynia. Mleko wymieszaj rózgą z jajkami i zalej nim kaszę. Wierzch kaszy posyp lekko cukrem i wstaw całość do piekarnika na 15-20 min (do całkowitego ścięcia masy jajecznej). Podawaj na gorąco.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
120 min.
Zupy