Przepisy Zapiekana feta z pomidorami

Składniki

400 g fety

400 g pomidorów

1 cebula

30 ml oliwy

2 gałązki tymianku

listki rukoli do dekoracji

przyprawy: pieprz czarny, sól

Opis

Ser pokrój w grube plastry ok. 0,5 cm i szerokości, odpowiadającej pomidorom. Pomidory umyj i natnij na krzyż z obu stron. Sparz we wrzątku i obierz ze skóry. Następnie pokrój w plasterki. 

W formie żaroodpornej ułóż na przemian pomidory z fetą. Świeży tymianek drobno pokrój i wymieszaj z oliwą. Dopraw lekko świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą. Uważaj, bo ser jest dosyć słony. Cebulkę pokrój drobno i dodaj do oliwy. 

Tak przygotowaną marynatą polej pomidory z serem. Rozgrzej piekarnik do temp. 180˚ i wstaw formę do pieczenia. Zapiekanka będzie gotowa po ok. 12–20 minutach. Gotowe danie dekoruj listkami rukoli.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
40 min.
Zupy
2 3 4