Wytrawna owsianka z trewalem i awokado
Składniki
1/4 szkl. płatków owsianych pełnoziarnistych błyskawicznych
1/2 szkl. wody
60 g trewala wędzonego lub innej ryby
1/2 awokado
6 pomidorków koktajlowych
2 gałązki natki pietruszki
2 ostre marynowane papryczki (opcjonalnie)
1/4 cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Płatki zalej wodą wieczorem i odstaw do napęcznienia. Rano pokrój awokado w kostkę i skrop cytryną. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki. Rybę podziel na mniejsze kawałki. Uważaj na ości! Połącz z płatkami wszystkie składniki. Polej oliwą i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
25 min.
Desery
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Desery