Przepisy Wyśmienity stek

Składniki

800 g udźca wołowego

5 łyżek oleju (słonecznikowego lub rzepakowego)

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Stek średnio wysmażony (Medium): Stek lekko wysmarować z obu stron olejem (słonecznikowym lub rzepakowym), położyć na suchą, dobrze nagrzaną patelnię (grill). Steków nie należy solić ani nakłuwać. Przez cały czas smażenia temperatura patelni powinna być niezmienna. Steki należy smażyć ok. 3-4 min z każdej strony.

Na gotowe steki można nałożyć masełko ziołowe w celu podkreślenia smaku wołowiny. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

W celu uzyskania steku nie wypieczonego (Raw) nalezy smażyć 2-3 min z każdej strony. W celu uzyskania steku mocno wypieczonego (Well done) należy przedłużyć czas smażenia do ok. 5-6 min z każdej strony.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4