Przepisy Wykwintne szaszłyki z łososia

Składniki

500 g filetów z łososia

200 g obranych krewetek królewskich

1- 2 cytryny

2 cebule

2 czerwone papryki

½ cukinii

1 łyżeczka kardamonu

1 łyżeczka mielonego imbiru

8 łyżek oliwy

przyprawy: sól, pieprz

sos koperkowy:

½ szklanki śmietany

2 łyżeczki drobno posiekanego koperku

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Filety umyj pod bieżącą wodą i pokrój na spore kawałki, a następnie skrop sokiem z cytryny.

Cebule obierz i przekrój na pół, paprykę pokrój na duże kwadraty, a cukinię w krążki o grubości 1 cm. Nadziewaj na wykałaczki do szaszłyków: kawałki warzyw, ryby i krewetki. Dopraw mieszanką soli, kardamonu oraz pieprzem i owiń w folię aluminiową. Tak przygotowane szaszłyki piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200° przez ok. 20 - 25 min lub na tradycyjnym grillu.

W czasie pieczenia przygotuj sos koperkowy: wymieszaj śmietanę z posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Upieczoną rybę podawaj z sosem koperkowym. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4