Przepisy Wołowy gulasz z warzywami

Składniki

500 g wołowiny

400 g pomidorów (puszka)

2 l wody

1 cebula

3 ząbki czosnku

2 marchewki

3 łodygi selera

4 ziemniaki

2 liście laurowe

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka soli

1 łyżka przyprawy gulaszowej (lub 1 łyżka zmielonej papryki, kminku i majeranku)

Sposób przygotowania

1

Pokrój mięso w drobne kostki. Posiekaj marchew, seler, ziemniaki oraz oczyszczoną cebulę i czosnek.

2

W garnku podgrzej oliwę i usmaż wołowinę. Następnie wyjmij mięso i odłóż do miseczki.

3

Podsmaż cebulę. Dodaj czosnek, marchewkę, ziemniaki i smaż przez około 3 minuty.

4

Dodaj pomidory z sokiem z puszki, mięso, pozostałe składniki i zalej wodą.

5

Od czasu do czasu mieszając, doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz gaz o połowę i gotuj przez co najmniej 30 minut lub do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie.

6

Podawaj ze świeżym chlebem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4