Przepisy Wołowy gulasz z warzywami
Składniki
500 g wołowiny
400 g pomidorów (puszka)
2 l wody
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 marchewki
3 łodygi selera
4 ziemniaki
2 liście laurowe
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soli
1 łyżka przyprawy gulaszowej (lub 1 łyżka zmielonej papryki, kminku i majeranku)
Sposób przygotowania
1
Pokrój mięso w drobne kostki. Posiekaj marchew, seler, ziemniaki oraz oczyszczoną cebulę i czosnek.
2
W garnku podgrzej oliwę i usmaż wołowinę. Następnie wyjmij mięso i odłóż do miseczki.
3
Podsmaż cebulę. Dodaj czosnek, marchewkę, ziemniaki i smaż przez około 3 minuty.
4
Dodaj pomidory z sokiem z puszki, mięso, pozostałe składniki i zalej wodą.
5
Od czasu do czasu mieszając, doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz gaz o połowę i gotuj przez co najmniej 30 minut lub do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie.
6
Podawaj ze świeżym chlebem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4