Przepisy Wołowina w sosie teriyaki

Składniki

500 g wołowiny

2 łyżki czarnego zmielonego pieprzu

1 łyżeczka soli

5 łyżek oleju roślinnego

2 duże posiekane dymki, tylko zielone końcówki

1 grubo posiekany ząbek czosnku

1 centymetrowy kawałek świeżego korzenia imbiru, obrany i posiekany

1 cebula grubo pokrojona w plasterki

½ czerwonej papryki, bez pestek i grubo posiekana

½ zielonej papryki, bez pestek i grubo posiekana

1 pomidor pocięty w trójkąty

sos teriyaki

Opis

Wołowinę pokrój w 2,5 cm kostki, włóż ją do miski, posyp czarnym pieprzem i solą, a następnie dokładnie wymieszaj wszystko. Przykryj i zostaw w lodówce na 30 min.

Podgrzej oliwę w głębokim naczyniu żaroodpornym, aż zrobi się średnio gorąca. Wsyp wołowinę tak, aby przykryła dno garnka. Smaż kostki mięsa tak długo, aż zbrązowieją z każdej strony. Następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU przez 15 min.

Do innego garnka wrzuć dymki, czosnek, imbir, cebulę, papryki oraz pomidora. Dodaj wołowinę, wywar oraz sos Teriyaki, a następnie przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 min, aż mięso będzie miękkie.

Podawaj z makaronem lub ryżem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4