Przepisy Wołowina w pomarańczach
Składniki
500 g pieczonej wołowiny
miąższ z połowy pomarańczy
2 ząbki czosnku
kawałek świeżego imbiru
250 ml bulionu wołowego
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki soku pomarańczowego
1 łyżka dżemu pomarańczowego
½ małej papryczki chili
1 goździk
Sposób przygotowania
1
Pokrój mięso na mniejsze kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
2
Dodaj imbir i drobno posiekany czosnek. Smaż dalej.
3
Dodaj sos sojowy, sok z pomarańczy, goździk i wszystko podgrzej.
4
Dodaj dżem pomarańczowy i bulion, poczekaj kilka minut, aż całość zacznie się gotować, a nadmiar wywaru nieco się zredukuje.
5
Dodaj miąższ z pomarańczy i delikatnie go wmieszaj.
6
Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 21.02-27.02.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4