Przepisy Wołowina w pomarańczach

Składniki

500 g pieczonej wołowiny

miąższ z połowy pomarańczy

2 ząbki czosnku

kawałek świeżego imbiru

250 ml bulionu wołowego

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżki soku pomarańczowego

1 łyżka dżemu pomarańczowego

½ małej papryczki chili

1 goździk

Sposób przygotowania

1

Pokrój mięso na mniejsze kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

2

Dodaj imbir i drobno posiekany czosnek. Smaż dalej.

3

Dodaj sos sojowy, sok z pomarańczy, goździk i wszystko podgrzej.

4

Dodaj dżem pomarańczowy i bulion, poczekaj kilka minut, aż całość zacznie się gotować, a nadmiar wywaru nieco się zredukuje.

5

Dodaj miąższ z pomarańczy i delikatnie go wmieszaj.

6

Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4