Wołowina po tajsku
Składniki
300 g łopatki wołowej
200 g makaronu ryżowego wstążki
50 g groszku konserwowego
2 cebule
1 limonka
7 łyżek oleju sezamowego
1 łyżka czerwonej pasty curry
1 szklanka mleczka kokosowego
1 łyżka startego imbiru
1 ząbek czosnku
szczypta cukru
kolendra
Opis

Wołowinę pokrój w paski i smaż na rozgrzanym oleju. Dodaj groszek i chwilę podsmaż. Przełóż do innego naczynia. Na tym samym oleju smaż przez kilka minut zmiksowane razem: cebulę, czosnek, imbir, pastę curry, sól i cukier. Wlej mleczko kokosowe i duś pod przykryciem. Dodaj mięso z groszkiem oraz kolendrę. Przypraw sokiem z limonki i olejem sezamowym. Podawaj z makaronem ryżowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne