Przepisy Wołowina po tajsku

Składniki

300 g łopatki wołowej

200 g makaronu ryżowego wstążki

50 g groszku konserwowego

2 cebule

1 limonka

7 łyżek oleju sezamowego

1 łyżka czerwonej pasty curry

1 szklanka mleczka kokosowego

1 łyżka startego imbiru

1 ząbek czosnku

szczypta cukru

kolendra

Opis

Wołowinę pokrój w paski i smaż na rozgrzanym oleju. Dodaj groszek i chwilę podsmaż. Przełóż do innego naczynia. Na tym samym oleju smaż przez kilka minut zmiksowane razem: cebulę, czosnek, imbir, pastę curry, sól i cukier. Wlej mleczko kokosowe i duś pod przykryciem. Dodaj mięso z groszkiem oraz kolendrę. Przypraw sokiem z limonki i olejem sezamowym. Podawaj z makaronem ryżowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4