Przepisy Wołowe ciasto z truskawkami i kremem keczupowym

Składniki

250 g mielonej wołowiny

250 g świeżych truskawek

2 op. biszkoptów

4 łyżka keczupu

1 op. śmietana kremówka

1 op. polewa czekoladowa

1 szt. cebuli

1 szt. oliwa z oliwek

1 op. kminku

1 op. żelków - misiów

Sposób przygotowania

1

Posiekaj cebulę w kosteczkę. Rozlej nieco oliwy z oliwek na dużej patelni i smaż cebulę aż się zarumieni. Dodaj mieloną wołowinę i smaż przez kolejne 15 minut, aż będzie mocno zarumieniona.

2

Teraz przygotuj krem w osobnej misce. Wlej do niej około 4 łyżki ketchupu, następnie śmietanę i polewę czekoladową. Ubij masę mikserem na gładko.

3

W formie na ciasto ułóż biszkopty z jednej paczki. Na nich rozłóż smażone mięso z cebulą. Następnie dodaj kolejną warstwę herbatników na wierzchu i udekoruj świeżymi truskawkami.

4

Na szczycie powinien znaleźć się przygotowany przez nas krem keczupowy.

5

Posyp tort kminkiem, żelkami i podawaj wyłącznie 1 kwietnia. ;)

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4