Przepisy Wolno pieczona wieprzowina w stylu barbecue

Składniki

3 kg łopatki wieprzowej
1 cebula
3 ząbki czosnku
200 ml bulionu drobiowego
200 ml sosu barbecue
2 łyżki brązowego cukru
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka soli
1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
4 bułki do hamburgera
olej słonecznikowy

Sposób przygotowania

1

Nagrzej piekarnik do 220 °C. Potnij cebulę w kostkę i wyłóż nią głębokie naczynie do pieczenia posmarowane wcześniej olejem.

2

Zmieszaj sól, pieprz i paprykę, a następnie posyp mięso miksem. Włóż do naczynia z cebulą.

3

Piecz mięso około godziny w nagrzanym wcześniej piekarniku. W międzyczasie przygotuj marynatę. Zmieszaj ze sobą bulion, sos BBQ, sos Worcester, brązowy cukier i zmielony czosnek.

4

Po godzinie pieczenia polej mięso marynatą, zmniejsz temperaturę do 160 °C i piecz przez następne 2,5-3 godziny.

5

Poszarp mięso na małe kawałki i podawaj z sosem BBQ, musztardą i bułkami do hamburgerów, ziemniakami lub świeżym pieczywem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4