Przepisy Witalny kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem i warzywami

Składniki

¼ główki kapusty białej
4 marchwie
2 cebule
100 g pomidorków koktajlowych
5 gałązek świeżego koperku
100 g ziemniaków
4 plastry boczku wędzonego
sól morska
pieprz czarny mielony
kminek

Opis

Piekarnik rozgrzej do temp. 140˚C. Plasterki wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE boczku ułóż na papierze do pieczenia. Przykryj kolejnym arkuszem papieru i wstaw do piekarnika na ok. 15 minut. Warto przycisnąć boczek porcelanowym naczyniem, aby się nie zwijał podczas pieczenia. Boczek będzie powoli się wypiekał i stanie się chrupiący.

Ziemniaki i marchew dokładnie umyj. Następnie pokrój warzywa w drobną kostkę. Kapustę pokrój w podobną kostkę. Przełóż marchew i ziemniaki do garnka, wlej ok. 1 litra wody i przypraw solą. Wstaw do gotowania. Jak tylko się zagotuje, dodaj kapustę i pokrojoną cebulkę. Przypraw dodatkowo świeżym pieprzem i kminkiem. Gotuj całość przez 5–8 minut bez przykrycia. To ważne, dzięki temu zupa nie będzie miała goryczki. Na koniec dodaj pomidory koktajlowe i pokrojony koperek. Dopraw jeszcze do smaku. Wyjmij boczek z piekarnika, zdejmij pergamin i odłóż chipsy. Wlej na talerz zupę i udekoruj chrupiącym boczkiem i listkami koperku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8