Przepisy Wiosenna zupa rzodkiewkowa z pesto

Składniki

2 pęczki rzodkiewek

4–5 ziemniaków (ok. 500 g)

2–3 marchewki (ok. 200 g)

1 szkl. groszku zielonego, np. mrożonego

2 łyżki masła

1 i 1/2 l bulionu warzywnego lub drobiowego

2–4 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany

sól, np. morska

świeżo mielony pieprz 

Pesto:

liście z 2 pęczków rzodkiewek

1–2 ząbki czosnku

3 łyżki płatków migdałów

3–4 łyżki tartego parmezanu

oliwa z oliwek ekstra vergine

sól

Opis

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, obraną marchew w plasterki. W garnku roztop 1 łyżkę masła i przesmaż na nim pokrojone warzywa (ok. 5 minut). Następnie dodaj gorący bulion, groszek i gotuj przez 12–15 minut.

W międzyczasie umyte i pokrojone w plasterki rzodkiewki uduś na rozgrzanym maśle, często mieszając. Następnie przełóż do zupy. Całość dopraw do smaku i zabiel jogurtem lub śmietaną.

Obrany czosnek, umyte liście rzodkiewki i uprażone na suchej patelni płatki migdałów zblenduj. Dodaj ser oraz stopniowo oliwę, tak, by uzyskać odpowiednią gęstość pesto. Całość jeszcze raz dopraw solą. Zupę podawaj z pesto.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4