Przepisy Wiosenna sałatka z jajkami przepiórczymi

Składniki

150 g roszponki

12 jajek przepiórczych

1 dojrzałe awokado

6 plasterków szynki parmeńskiej

12 rzodkiewek

1 pęczek szczypiorku

sok z 1/2 cytryny

4 łyżki oliwy z oliwek

sól grubo mielona

Opis

Jajka przepiórcze wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy około 3 minut. Ugotowane jajka obieramy i przekrawamy na pół.

Szynkę parmeńską układamy na zimnej patelni i podgrzewamy, aż stanie się przyrumieniona i chrupiąca (w połowie smażenia odwracamy na drugą stronę). Usmażoną szynkę zdejmujemy z patelni i kroimy na mniejsze kawałki.

Do miski wkładamy rukolę. Dodajemy pokrojone awokado, rzodkiewki i posiekany szczypiorek. Na wierzchu układamy jajka i szynkę parmeńską.

Sok z cytryny, oliwę z oliwek i sól (do smaku) mieszamy razem. Tak przygotowanym dressingiem skrapiamy sałatkę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4