Przepisy Wigilijna zupa grzybowa

Składniki

70 g suszonych grzybów

1 i ½ litra wody

2 marchewki

1 pietruszka

1/6 selera

1/3 pora

10 ziaren pieprzu

2 łyżki soku z cytryny

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Grzyby mocz w zimnej wodzie przez 2 godziny. Następnie gotuj je w tej samej wodzie, w której się moczyły (na małym ogniu, pod przykryciem) przez ok. 15 min.

Włóż do wywaru warzywa w całości (obrane i opłukane). Dodaj ziarna pieprzu. Gotuj wszystko ponownie przez ok. 25 min pod przykryciem. Przecedź zupę, dopraw solą i sokiem z cytryny. Grzyby pokrój w paski. Możesz podawać z łazankami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4