Przepisy Wigilijna kwaśnica

Składniki

½ kg kiszonej kapusty

300 g żeberek wędzonych

1 cebula

2 marchewki

1 pietruszka

1 por

400 g ziemniaków

70 ml oleju

2 łyżki mąki

200 g kiełbasy

przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

Opis

Żeberka podziel na części. Ugotuj z nich wywar dodając przyprawy i pokrojoną w kostkę włoszczyznę (marchew, pietruszkę, pora). Po 10 min gotowania dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko gotuj jeszcze przez ok. 10 min, następnie pokrój kapustę kiszoną i dodaj ją do zupy.

Kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę z kiełbasą. Następnie dodaj mąkę i dokładnie rozmieszaj, tak aby nie było grudek. Tak przygotowaną zasmażkę dodaj do gotującej się zupy, ciągle mieszając.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4