Przepisy Wieprzowina w kremowym sosie ziołowym

Składniki

4 plastry polędwiczki wieprzowej

2 łyżki masła

1 łyżka mąki

1 łyżeczka suszonych ziół

sól i pieprz

Sos

2 łyżki masła

2 ząbki czosnku

1 łyżka masła

sok z połowy cytryny

200 ml śmietanki kremowej 30%

2 łodygi świeżego tymianku

250 ml bulionu lub wody

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj w misce mąkę i zioła.

2

Umyj mięso, rozbij, dopraw solą i pieprzem, a następnie obtocz w mieszance mąki i ziół.

3

Smaż mięso na maśle około 3-4 minuty z obu stron.

4

Przełóż mięso do miski i zakryj ją folią kuchenną.

5

Usmaż na maśle przeciśnięty przez praskę czosnek.

6

Dodaj mąkę, smaż przez krótką chwilę, a następnie przelej na patelnię bulion lub wodę oraz śmietankę.

7

Gotuj przez 3 minuty, do momentu aż sos zgęstnieje. Dodaj tymianek, sok z cytryny, sól oraz zioła.

8

Do sosu dodaj mięso i gotuj całość przez chwilę.

9

Podawaj z ziemniakami, ryżem lub makaronem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4