Przepisy Wieprzowina w kremowym sosie ziołowym
Składniki
4 plastry polędwiczki wieprzowej
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 łyżeczka suszonych ziół
sól i pieprz
Sos
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sok z połowy cytryny
200 ml śmietanki kremowej 30%
2 łodygi świeżego tymianku
250 ml bulionu lub wody
Sposób przygotowania
1
Wymieszaj w misce mąkę i zioła.
2
Umyj mięso, rozbij, dopraw solą i pieprzem, a następnie obtocz w mieszance mąki i ziół.
3
Smaż mięso na maśle około 3-4 minut z obu stron.
4
Przełóż mięso do miski i zakryj ją folią kuchenną.
5
Usmaż na maśle przeciśnięty przez praskę czosnek.
6
Dodaj mąkę, smaż przez krótką chwilę, a następnie przelej na patelnię bulion lub wodę oraz śmietankę.
7
Gotuj przez 3 minuty, do momentu aż sos zgęstnieje. Dodaj tymianek, sok z limonki, sól oraz zioła.
8
Do sosu dodaj mięso i gotuj całość przez chwilę.
9
Podawaj z ziemniakami, ryżem lub makaronem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco Nadchodzi lato

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 8.05.2019-30.05.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
85 min.
Zupy
2 3 4