Przepisy Wieprzowina smażona na smalcu

Składniki

500 g mięsa wieprzowego gulaszowego
3 łyżki smalcu
300 g arbuza
1 opakowanie brzoskwiń w zalewie (4 połówki brzoskwiń z puszki)
1 papryka pomarańczowa
3 łyżki oliwy z oliwek
ocet winny biały
sól
pieprz czarny mielony
papryka słodka mielona
suszony tymianek
przyprawa do mięsa gulaszowego

Opis

Karkówkę pokrój w kawałki i przypraw do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i papryką (możesz też użyć gotowej mieszanki przypraw do mięsa gulaszowego). Smaż przez ok. 20 min na średnim ogniu, aż mięso się zarumieni i będzie chrupiące. Powstałym sosem polej mięso.

Zrób sałatkę: wydrąż miąższ z arbuza, paprykę umyj, brzoskwinie odsącz z zalewy. Wszystko pokrój w kostkę i zalej 1/3 szklanki soku z brzoskwiń i 2 łyżkami octu winnego. Na koniec skrop sałatkę oliwą i przypraw do smaku solą i pieprzem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8