Przepisy Wieniec adwentowy z piernika

Składniki

350 g mąki

110 g cukru pudru

3 jajka

3 łyżki miodu

½ łyżeczki sody oczyszczonej

4 łyżeczki przyprawy do piernika

40 g tłuszczu (do pieczenia)

barwnik spożywczy (do dekoracji)

cukierki

Sposób przygotowania

1

Rozpuść miód i tłuszcz w odrobinie wody i odstaw na bok.

2

Wbij jajka do miodu z tłuszczem.

3

Dodaj przyprawy, sodę i mąkę, a następnie wymieszaj.

4

Zmieszaj mąkę z miodem i jajkami. Utwórz gładkie ciasto.

5

Zapakuj ciasto do plastikowej torebki i umieść w lodówce przynajmniej na pół godziny lub na cały tydzień.

6

Rozwałkuj ciasto na grubość około 0,5 centymetra.

7

Wytnij w rozwałkowanym cieście duże koło, a na środku drugie, proporcjonalnie mniejsze.

8

Wytnij z zewnętrznej pozostałości ciasta cztery podstawki na świece, w kształcie serduszek, gwiazdek lub innych kształtów.

9

Piecz w 180°C przez około 7 minut. po wyjęciu z piekarnika, natychmiast posmaruj ubitym jajkiem. Udekoruj i pozostaw do wystygnięcia. Na koniec złóż adwentowy wieniec: Umieść wykrojone podstawki pod świeczki na okręgu, przymocuj podstawę i świece.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 2.04-11.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8