Przepisy Wieniec adwentowy z piernika

Składniki

350 g mąki

110 g cukru pudru

3 jajka

3 łyżki miodu

½ łyżeczki sody oczyszczonej

4 łyżeczki przyprawy do piernika

40 g tłuszczu (do pieczenia)

barwnik spożywczy (do dekoracji)

cukierki

Sposób przygotowania

 alt=
1

Rozpuść miód i tłuszcz w odrobinie wody i odstaw na bok.

 alt=
2

Wbij jajka do miodu z tłuszczem.

 alt=
3

Dodaj przyprawy, sodę i mąkę, a następnie wymieszaj.

 alt=
4

Zmieszaj mąkę z miodem i jajkami. Utwórz gładkie ciasto.

 alt=
5

Zapakuj ciasto do plastikowej torebki i umieść w lodówce przynajmniej na pół godziny lub na cały tydzień.

 alt=
6

Rozwałkuj ciasto na grubość około 0,5 centymetra.

 alt=
7

Wytnij w rozwałkowanym cieście duże koło, a na środku drugie, proporcjonalnie mniejsze.

 alt=
8

Wytnij z zewnętrznej pozostałości ciasta cztery podstawki na świece, w kształcie serduszek, gwiazdek lub innych kształtów.

9

Piecz w 180°C przez około 7 minut. po wyjęciu z piekarnika, natychmiast posmaruj ubitym jajkiem. Udekoruj i pozostaw do wystygnięcia. Na koniec złóż adwentowy wieniec: Umieść wykrojone podstawki pod świeczki na okręgu, przymocuj podstawę i świece.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4