Przepisy Wielkanocny mazurek polski z masą kajmakową

Składniki

Składniki na spód:

600 g mąki tortowej

300 g masła

4 żółtka

1 szklanka cukru

100 g masła do wysmarowania formy

Składniki na wierzch:

400 g kruchych jasnych krówek

dekoracja: wiórki kokosowe, orzechy włoskie łuskane

Opis

Mąkę tortową pomieszaj z masłem i żółtkami, dodaj cukier i jak najszybciej zagnieć ciasto. Zagniecione ciasto odstaw do lodówki. Po ok. 1 godz. wyjmij ciasto i rozwałkuj je tworząc prostokątny placek o grubości ok. 1 cm. Tak przygotowane ciasto umieść w formie i piecz w temperaturze 180°, aż osiągnie jasnozłoty kolor.

Krówki rozpuścić w garnku na bardzo małym ogniu. Otrzymaną masę zdejmij z ognia i chwilę ostudzaj, a następnie (kiedy będzie już letnia) wylej na wystudzone ciasto. Udekoruj ciasto orzechami i wiórkami kokosowymi.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4