Wielkanocne jajka w pomidorach
Składniki
2 jajka
2 pomidory
garstka kiełków rzodkiewki
garstka kiełków lucerny
garstka kiełków słonecznika
2 łyżki majonezu
2 listki sałaty
kilka źdźbeł szczypiorku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min od momentu wrzenia). Następnie obierz je ze skorupki. Pomidora natnij przy szypułce i wydrąż miąższ. Do środka pomidora nałóż po 1 łyżce majonezu, liść sałaty, kiełki, szczypiorek. W środek włóż ugotowane na twardo jajko. Dopraw do smaku pieprzem i solą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
15 min.
Przystawki
3 miesięcy temu
30 min.
Napoje
3 miesięcy temu
60 min.
Napoje
3 miesięcy temu
30 min.
Dania główne
3 miesięcy temu
30 min.
Zupy