Przepisy Wielkanocna zupa chrzanowa

Składniki

500 g białej kiełbasy
200 g boczku wędzonego
250 ml śmietany gęstej
2 jajka (surowe żółtka)
200 g chrzanu tartego
1 cebula biała
3 ząbki czosnku
1 liść laurowy (duży)
4 ziarnka ziela angielskiego
sól
1 cytryna (sok z cytryny do smaku)
1500 ml wody

Sposób przygotowania

1

Kiełbasę i boczek zalej wodą. Dodaj obraną i przekrojoną na pół cebulę, obrane ząbki czosnku, ziele angielskie oraz liść laurowy. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 15– 20 minut.

2

Po ugotowaniu przecedź wywar. Śmietanę wymieszaj z żółtkami i stopniowo po łyżce wymieszaj z ciepłym wywarem. Całość podgrzewaj ciągle mieszając, aż lekko się zagęści.

3

Dodaj do zupy starty chrzan, dopraw w razie potrzeby sokiem z cytryny i solą. Podawaj z jajkiem na twardo i pokrojoną białą kiełbasą z wywaru.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8