Przepisy Wielkanocna zupa chrzanowa

Składniki

500 g białej kiełbasy

200 g wędzonego boczku

250 ml gęstej śmietany

2 surowe żółtka

200 g tartego chrzanu

1 biała cebula

2-3 ząbki czosnku

1 duży liść laurowy

3-4 ziarna ziela angielskiego

sól i sok z cytryny do smaku

1500 ml wody

Sposób przygotowania

 alt=
1

Kiełbasę i boczek zalej wodą. Dodaj obraną i przekrojoną na pół cebulę, obrane ząbki czosnku, ziele angielskie oraz liść laurowy. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 15– 20 minut.

 alt=
2

Po ugotowaniu przecedź wywar. Śmietanę wymieszaj z żółtkami i stopniowo po łyżce wymieszaj z ciepłym wywarem. Całość podgrzewaj ciągle mieszając, aż lekko się zagęści.

 alt=
3

Dodaj do zupy starty chrzan, dopraw w razie potrzeby sokiem z cytryny i solą. Podawaj z jajkiem na twardo i pokrojoną białą kiełbasą z wywaru.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4