Przepisy Wielkanocna zapiekanka nadziewana jajami przepiórczymi

Składniki

250 g wędzonego mięsa

250 g wieprzowiny

300 ml mleka

12 szt. jajek

1 szt. suchego pieczywa

1 szt. soli

1 szt. świeżo zmielonego pieprzu czarnego

1 szt. gałki muszkatałowej

1 szt. świeżej pietruszki

1 szt. majeranku

Sposób przygotowania

 alt=
1

Zmiel mięso i ugotuj przepiórcze jaja. Oddziel białka i żółtka z jaj kurzych. Wymieszaj żółtka z mlekiem i ubij białka, aż masa stężeje.

 alt=
2

Masę utworzoną z żółtek i mleka, rozlej po grzankach przygotowanych z bułek. Dodaj sól, pieprz, szczyptę gałki muszkatołowej, łyżeczkę majeranku i ścięte łodyżki pietruszki do smaku.Wymieszaj wszystko z mięsem mielonym i powoli dodaj ubite białko.

 alt=
3

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Posmaruj formę cienką warstwa masła lub oleju. Wypełnij ją w jednej trzeciej powstałą masą, ułóż na niej ugotowane i obrane jaja przepiórcze i pokryj pozostałą częścią masy. Piecz przez około godzinę. Pozwól potrawie ostygnąć w formie, a następnie wyjmij i pokrój gotowe danie.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco Święta takie jak lubisz

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 3.12.2019-24.12.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4