Przepisy Węgierska zupa gulaszowa
Składniki
400 g wołowiny (pręga bez kości, mięso wołowe gulaszowe)
2 łyżki smalcu
2 cebule
2 czerwone papryki
800 g ziemniaków
2 pomidory
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
1/2 łyżeczki kminku
przyprawy: sól
Opis

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zrumień na smalcu. Dodaj pokrojone na małe kawałki mięso, obsmaż i podlej wodą (ok. 1/2  szklanki). Całość zagotuj przez ok. 15 min na średnim ogniu. Następnie dodaj oczyszczone z gniazd, pokrojone w paski papryki, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, kminek i roztarty z solą czosnek. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE pod przykryciem na wolnym ogniu przez 30 min.

Kiedy mięso będzie na miękkie, zalej je wodą (ok. 1 l). Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dopraw do smaku solą. Gotuj zupę przez kolejne 30 min. Przed podaniem udekoruj pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4