Przepisy Wegańskie risotto z pieczonymi warzywami

Składniki

1 łyżka oliwy z oliwek

300 g pomidorków koktajlowych

2 czerwone papryki

1 duża cukinia

sól

pieprz

Risotto

1 łyżka oliwy z oliwek

1 duża czerwona cebula

3 ząbki czosnku

225 g ryżu

1 łyżka oleju balsamicznego

250 ml przecieru pomidorowego

250 ml bulionu lub wody

6 suszonych pomidorów

liście bazylii

sól

pieprz

Sposób przygotowania

 alt=
1

Rozgrzej piekarnik do 180°C i rozsmaruj oliwę na blasze z papierem do pieczenia. Pokrój warzywa na małe kawałki, dodaj sól, pieprz i włóż do urządzenia. Piecz przez 30 minut.

 alt=
2

Wlej oliwę z oliwek do garnka, pokrój w kostkę cebulę i smaż, aż będzie szklista. Dodaj zmielony czosnek i podgrzewaj przez minutę.

 alt=
3

Wymieszaj ryż z olejem balsamicznym.

 alt=
4

Dodaj pół słoiczka przecieru pomidorowego i pół przygotowanego bulionu lub wody, wymieszaj, pozwól ryżowi zaabsorbować pewną ilość płynu i powtórz wszystko. Gotuj na małym ogniu.

 alt=
5

Po 20 minutach dodaj suszone pomidory i pieczone warzywa. W razie potrzeby dodaj nieco więcej bulionu lub wody i gotuj, aż cała woda zostanie wchłonięta. Na koniec dodaj bazylię, sól i pieprz.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4