Przepisy Wegańska zupa grzybowa

Składniki

50 g suszonych podgrzybków

1 l bulionu warzywnego

1/2 szkl. nerkowców

1 cebula

3 łyżki posiekanej natki pietruszki

20 ml oleju z pestek winogron

sól, pieprz

Opis

Orzechy nerkowca i grzyby zalej zimną wodą (w osobnych miseczkach). Po godzinie moczenia wyciągnij grzyby z wody. Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju w rondelku. Dodaj grzyby i jeszcze chwilę smaż. Po chwili dolej bulion i całość zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez około 30–40 minut, aż grzyby zupełnie zmiękną. 

Orzechy odcedź z wody i zmiksuj dokładnie blenderem z chochelką zupy. Dalej miksując, dodaj porcjami pozostałą część zupy. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Podaj porcje zupy posypane natką pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
40 min.
Zupy
2 3 4