Przepisy Wegańska pavlova

Składniki

1 puszka ciecierzycy (1 szklanka wody z ciecierzycy)
2 szklanki cukru pudru
1 laska wanilii
1 łyżeczka kwasku cytrynowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Dodatkowo:
100 g malin
100 g truskawek
100 g poziomek
100 g winogron zielonych
100 g fig (lub innych owoców sezonowych)

Opis

Miksuj wodę z ciecierzycy na najwyższych obrotach tak długo, aż powstanie gęsta piana. W trzech partiach dodaj cukier puder. Cały czas miksuj. Laskę wanilii przekrój i wybierz nasionka. Dodaj je do masy. Następnie dodaj mąkę oraz kwasek. Dalej miksuj, aż uzyskasz gęstą i lśniącą masę.

Piekarnik nagrzej do 150°C. Bezę wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wykładając, możesz zrobić małe wgłębienie na szczycie bezy na owoce i sos. Bezę susz przez 30 minut w 150°C z termoobiegiem, po czym zmniejsz temperaturę do 100°C i susz kolejne 2 godziny. Podczas suszenia kilkakrotnie otwórz piekarnik, aby wypuścić parę. Po upieczeniu pozostaw pavlovą w piekarniku do ostudzenia.

Ciasto ułóż na paterze i posyp owocami. Maliny lub truskawki zmiksuj (nie ma potrzeby słodzenia) i takim sosem polej pojedyncze porcje na talerzach.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8