Przepisy Wegańska pavlova

Składniki

1 szkl. wody z ciecierzycy

2 szkl. cukru pudru

1 laska wanilii

1 łyżeczka kwasku cytrynowego

1 łyżka mąki ziemniaczanej

Dodatkowo:

owoce sezonowe (np. maliny, truskawki, poziomki, winogrona, figi)

Opis

Miksuj wodę z ciecierzycy na najwyższych obrotach tak długo, aż powstanie gęsta piana. W trzech partiach dodaj cukier puder. Cały czas miksuj. Laskę wanilii przekrój i wybierz nasionka. Dodaj je do masy. Następnie dodaj mąkę oraz kwasek. Dalej miksuj, aż uzyskasz gęstą i lśniącą masę.

Piekarnik nagrzej do 150°C. Bezę wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wykładając, możesz zrobić małe wgłębienie na szczycie bezy na owoce i sos. Bezę susz przez 30 minut w 150°C z termoobiegiem, po czym zmniejsz temperaturę do 100°C i susz kolejne 2 godziny. Podczas suszenia kilkakrotnie otwórz piekarnik, aby wypuścić parę. Po upieczeniu pozostaw pavlovą w piekarniku do ostudzenia.

Ciasto ułóż na paterze i posyp owocami. Maliny lub truskawki zmiksuj (nie ma potrzeby słodzenia) i takim sosem polej pojedyncze porcje na talerzach.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4