Przepisy Wątróbka w sosie z białego wina

Składniki

600 g wątróbki drobiowej

2 cebule

200 g pieczarek

1 szklanka białego wytrawnego wina

½ szklanki mąki

1/3 szklanki śmietanki

4 łyżki oleju słonecznikowego

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Wątróbki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Cebule obierz i pokrój w półplasterki. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry.

Odłóż 1 łyżeczkę mąki, a pozostałą część wymieszaj w woreczku spożywczym z pieprzem. Do woreczka włóż wątróbki i potrząsaj, aby wątróbki w woreczku całe obtoczyły się w mące. Tak przygotowane wątróbki przesmaż na oleju (nie sól wątróbek).
 
Na osobnej patelni zeszklij cebulę na łyżce oleju. Kiedy cebula będzie miękka, podlej ją winem. Na patelni po wątróbkach podduś pieczarki. Nie smaż pieczarek zbyt długo, powinny być soczyste (ok. 5 min).

Włóż cebulę, pieczarki i wątróbkę do dużego garnka, podsyp łyżeczką mąki, podlej wodą (ok. ½  szklanki) i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem, odstaw na chwilkę do przestudzenia i zabiel śmietanką.

Sałatkę podawaj z sałatą i ryżem, ziemniakami lub pszennym pieczywem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4