Przepisy Wątróbka smażona z jabłkami

Składniki

600 g wątróbki drobiowej

2 jabłka

2 cebule

1/2 szklanki mąki 

3 łyżki oleju słonecznikowego

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Wątróbki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Cebule pokrój w plasterki. Jabłka umyj, pokrój w ósemki, a następnie wytnij gniazda nasienne (nie obieraj jabłek ze skórki). W woreczku spożywczym wymieszaj mąkę z pieprzem, a następnie dodaj wątróbki. Potrząsaj woreczkiem do momentu, aż wątróbki będą całe obtoczone w mące.

Wątróbki przesmaż delikatnie na oleju (ok. 10 min), co jakiś czas mieszając (nie sól wątróbek). Zmniejsz ogień, dodaj cebulę z jabłkami, w miarę potrzeby podlej olejem, przykryj i na wolnym ogniu duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  wszystko przez ok. 20 min. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ryżem, ziemniakami oraz sałatą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4