Przepisy Warzywa zapiekane pod ciastem francuskim

Składniki

gotowe ciasto francuskie niemrożone

1 jajko

1 mała cukinia

2 czerwone cebule

1/2 kalafiora

1 żółta papryka

1 czerwona papryka

1/2 szkl. kukurydzy z puszki

10 pomidorków koktajlowych

40 ml oliwy

przyprawy: sól, pieprz, tymianek, oregano

Sposób przygotowania

 alt=
1

Cukinię pokrój w półplasterki, oprósz solą i odstaw na parę minut. Cebule pokrój w ósemki, a  papryki w grubą kostkę. Pomidorki poprzekrawaj na połówki. Kalafiora podziel na małe różyczki i obgotuj lekko w osolonej wodzie.

 alt=
2

Wszystkie pozostałe warzywa, oprócz kukurydzy, podsmaż krótko na oliwie.

 alt=
3

 Wymieszaj je razem i dopraw ziołami, solą i pieprzem. Następnie przełóż do naczynia do zapiekania. 

 alt=
4

Naczynie z warzywami przykryj kołderką z ciasta francuskiego. Odetnij nadmiar ciasta, krawędzie dociśnij do brzegów naczynia widelcem.

 alt=
5

Wierzch zapiekanki ponacinaj nożem w kilku miejscach. Posmaruj ciasto rozbełtanym jajkiem i wstaw naczynie do nagrzanego do 180° piekarnika. Piecz tak długo, aż ciasto pięknie się napuszy i zrumieni. Podawaj zaraz po przyrządzeniu. 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4