Przepisy Warzywa w sosie Strogonow

Składniki

1 marchewka

1 gałązka selera naciowego

2 papryki

1 cukinia

30 g koncentratu pomidorowego

1 łyżeczka musztardy

1 cebula

1 ząbek czosnku

80 g pieczarek

40 ml śmietanki 30%

30 ml kwaśnej śmietany 22%

30 ml oliwa z oliwy

1/4 pęczka natki pietruszki

Opis

Marchew, cebulę i czosnek obierz. Paprykę przekrój i wydrąż nasiona. Marchew i cukinię pokrój w półplastry, a seler i paprykę w szerokie paski. Pieczarki pokrój również w plasterki. Cebulę i czosnek pokrój w piórka. Na patelni z szerokim rantem wlej oliwę i wsyp cebulę z czosnkiem. Podsmaż lekko warzywa i dodaj marchew i seler. Mieszaj i smaż na średnim ogniu przez chwilkę. Następnie dodaj cukinię i paprykę. Jak tylko się lekko zrumienią, przypraw warzywa solą i świeżo mielonym pieprzem.

Przełóż warzywa na półmisek, a na patelni podsmaż koncertant pomidorowy z musztardą. Przełóż warzywa i wszystko razem wymieszaj. Wlej śmietankę i dopraw sos jeszcze do smaku. Przełóż warzywa na półmisek, a na wierzch polej dekoracyjnie kleksami z kwaśnej śmietany. Posiekaj natkę pietruszki i posyp po wierzchu warzywa.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4