Przepisy Warzywa w sosie chilli z czosnkiem
Składniki
250 - 300 g makaronu (polecamy ryżowy)
2 duże, grubo pokrojone czerwone cebule
2 czerwone papryki pokrojone w kostkę
2 żółte papryki pokrojone w kostkę
50 g świeżych kawałków ananasa
50 g groszku cukrowego
1 mała puszka kukurydzy
1 słoik sosu Słodkie Chilli z czosnkiem
4 łyżki oleju roślinnego
1 puszka mleczka kokosowego
Opis

Makaron ugotuj al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE według instrukcji na opakowaniu. W woku lub na patelni rozgrzej olej, a następnie dodaj papryki i cebulę. Smaż przez 1 min stale mieszając. Następnie dodaj kukurydzę cukrową, groszek cukrowy w całości i kawałki ananasa. Do patelni dodaj 2 - 3 łyżki wody i smaż przez kolejne 3 - 4 min mieszając. Na końcu dodaj sos słodki chilli z czosnkiem oraz makaron, a następnie mieszaj, aż wszystko się ugotuje i pokryje sosem. Dla złagodzenia smaku potrawę można polać mleczkiem kokosowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Napoje
2 miesiące temu
35 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery