Warmer Oberskren austriacki ciepły sos chrzanowy
Składniki
250 ml śmietanki kremówki
250 ml mleka
20 g masła
20 g mąki
20 g świeżo startego chrzanu
szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
świeżo zmielony biały pieprz
sól
Sposób przygotowania
1
W rondlu rozpuszczamy masło.
2
Dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę.
3
Stopniowo wlewamy mleko i śmietankę, zagotowujemy, cały czas mieszając.
4
Dodajemy chrzan
5
Gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
160 min.
Zupy