Przepisy Verinki z łososiem, szpinakiem i pikantnym twarożkiem
Składniki
​200 g wędzonego łososia
200 g twarożku śmietankowego
300 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku
1 cebula
2 ząbki czosnku
sok z 1/2 cytryny
50 ml oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej
Opis

Czosnek obierz. Jeden ząbek pokrój w plasterki, drugi przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej 20 ml oliwy razem z pokrojonym w plastry czosnkiem. Następnie wrzuć rozmrożony szpinak, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Smaż do całkowitego odparowania płynu.

Łososia drobno pokrój i wymieszaj z sokiem z cytryny i pozostałą oliwą z oliwek. Twarożek wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem. W szklaneczkach o pojemności ok. 60 ml układaj kolejno warstwy twarożku, szpinaku i łososia do wyczerpania składników. Wierzch verinki warto ozdobić świeżym ziołowym listkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4