Przepisy Udziec z indyka z pomarańczami

Składniki

1 udziec indyczy z kością ok. 1,3 kg

2 obrane pomarańcze

2 obrane białe cebule

50 ml oliwy z oliwek

2 łyżki octu balsamicznego

2 łyżeczki mieszanki przypraw do grilla

1 łyżeczka słodkiej papryki

sól do smaku

Sposób przygotowania

 alt=
1

Udziec umyj i osusz. Natrzyj solą. Pomarańczę pokrój w plastry, a cebulę w piórka. Wymieszaj oliwę, ocet balsamiczny, paprykę i przyprawę do grilla.

 alt=
2

Rozgrzej piekarnik do 185°C. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż plastry pomarańczy zostawiając kilka do przykrycia mięsa. Na pomarańczy ułóż pokrojoną cebulę. Mięso pokryj marynatą i ułóż na pomarańczach i cebuli. Udziec przykryj pozostałymi plastrami pomarańczy i całość wstaw do piekarnika na 1 godzinę i 10 minut.

 alt=
3

Po określonym czasie pieczenia wyciągnij udziec z piekarnika i ściągnij z wierzchu przypieczone plastry pomarańczy. Polej skórkę powstałym sosem i wstaw całość jeszcze na 15– 20 min do piekarnika.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4