Przepisy Udziec wołowy szpikowany słoniną
Składniki
750 g udźca wołowego
150 g słoniny
1 cebula
5 łyżek oleju
1 szklanka bulionu warzywnego
2 łyżki mąki
200 ml śmietany słodkiej
1 szklanka wody
mały pęczek koperku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Słoninę pokrój w grube słupki o długości pieczeni, włóż do zamrażalnika na 10 min. Cebulę obierz, posiekaj w kostkę.

Mięso umyj. Przy pomocy długiego, wąskiego noża ostrożnie naszpikuj wołowinę wzdłuż 3-5 słupkami słoniny, natrzyj solą i pieprzem. Rozgrzej olej w brytfannie. Obsmaż mięso, dodaj cebulę. Wszystko podsmażaj 3-4 min i wlej 100 ml bulionu. Mięso duś pod przykryciem przez ok. 1  godz. 30 min, podlewając pozostałym bulionem.

Wyjmij udziec, przecedź sos. Wymieszaj mąkę z wodą i dodaj do sosu. Śmietanę wymieszaj z posiekanym koperkiem, połącz z sosem.

Gotowy udziec polecamy podawać z powstałym sosem i ziemniakami z wody.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4