Przepisy Udko z farszem warzywnym
Składniki
6 udek w marynacie
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
1 biała cebula
20 ml oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
1
Udka porozcinaj od środka, nie naruszając skóry i wyciągnij kości. Posmaruj mięso od środka oliwą z oliwek.
2
Papryki umyj i pokrój w słupki. Cebulę pokrój w półplasterki.
3
Pozbawione kości udka przykryj pokrojonymi warzywami, zwiń w rulon i zepnij wykałaczkami. Grilluj na tacce na średnio rozgrzanym grillu, co jakiś czas obracając, aż mięso zmięknie. Tuż przed podaniem zrumień mięso bezpośrednio na ruszcie. Podaj z mieszanką sałat.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Przystawki
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Sałatki
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne