Przepisy Turecka zupa rybna z labraksa
Składniki
1 kg labraksa
4 cebule
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
2 pomidory
natka pietruszki
przyprawy: sól
Opis

Oczyść rybę z łusek i usuń wnętrzności. Odetnij głowę, płetwy, wyjmij kręgosłup i ości, wyfiletuj.

Przygotuj wywar: zagotuj 1,5 l wody. Warzywa umyj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pomidory ostrożnie sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj łyżeczkę soli, pomidory, cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę. Gotuj przez ok. 20 min.

Płyn przecedź, a warzywa zmiksuj. Pokrojoną w ok. 3 cm pasy rybę posyp solą i papryką w proszku. Włóż do przecedzonego płynu z przetartymi warzywami i gotuj na małym ogniu przez ok. 30 min. Przed podaniem posyp zupę pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4