Tuńczyk ze świeżym oregano, papryczką chilli, czosnkiem
Składniki
185 g tuńczyka w oleju
1 łyżka soku z cytryny
1 papryczka chilli
2 łyżki świeżego posiekanego oregano
1 łyżka natki pietruszki
3 ząbki czosnku
4 listki cykorii
kilka kromek pszennego pieczonego chleba lub 1 bagietka
sól
Opis

Tuńczyka z puszki przełóż do miski. Dopraw cytryną i małą szczyptą soli, po czym wciśnij obrany czosnek i wymieszaj. Papryczkę oczyść z pestek i pokrój w cieniutkie paseczki. Oregano i pietruszkę drobno posiekaj i dodaj do tuńczyka. Podawaj na listku cykorii z podpieczonym pieczywem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
210 min.
Desery