Przepisy Tuńczyk z mango z rusztu
Składniki
2 steki z tuńczyka po ok. 150 g
1 dojrzałe mango
kilka pomidorków koktajlowych
sałata (np. roszponka, rukola lub miks)
2 gałązki świeżego rozmarynu
1/2 limonki
20 ml oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz świeżo mielony
Sposób przygotowania
 alt=
1
Pokrój rozmaryn.
 alt=
2
Tuńczyka przypraw solą, pieprzem i rozmarynem z obu stron.
 alt=
3
Skrop tuńczyka oliwą. Rybę odstaw na 15-30 minut, aby się zamarynowała.
 alt=
4
Mango obierz i odkrój od pestki.
 alt=
5
Rozgrzej mocno grill. Opiekaj tuńczyka minutę z każdej strony. Równocześnie z rybą grilluj mango i pomidory.
 alt=
6
Rybę podawaj z sałatą, mango, pomidorami oraz cząstkami limonki. To danie doskonale komponuje się z grillowaną bagietką.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
255 min.
Przystawki
2 3 4