Przepisy Tuńczyk pieczony ze świeżym rozmarynem i oliwkami

Składniki

3 kawałki polędwicy z tuńczyka po ok. 150 g

1 puszka białej fasoli

1/2 szklanki posiekanej czerwonej cebuli

1 ząbek czosnku

12 pokrojonych czarnych oliwek

1/2 pomidora pokrojonego w kostkę

1 i 1/2 łyżki przecieru pomidorowego

1/2 łyżeczki pasty chili

świeży rozmaryn

6 łyżek oliwy extra virgin

1/2 łyżeczki czerwonej papryki w proszku

szczypta kminu rzymskiego

łyżeczka suszonego majeranku

sól morska

świeżo mielony czarny pieprz

Opis

Polędwice z tuńczyka posmaruj oliwą i dopraw solą oraz pieprzem. Fasolę dokładnie odsącz i wymieszaj z resztą składników (czosnek, oliwki, cebula, pomidor, przyprawy).

Z papieru do pieczenia wytnij kwadraty i na środku każdego połóż fasolę z resztą składników, a następnie polędwice z tuńczyka. Całość zawiń jak paczuszkę i przewiąż sznurkiem. Papiloty można też zawinąć jak papierek od cukierka.

Piekarnik rozgrzej do 200°C i piecz przez ok. 10 min. Następnie sprawdź, czy mięso jest upieczone. Powinno mieć lekko różowy, delikatny odcień w samym środku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4